
مدارس مشهد مدرسه جو:۱۸ رشته جدید در هنرستانهای کشور دایر شد
مدیرکل دفتر فنی و حرفهای و کاردانش وزارت آموزش و پرورش اعلام کرد: ۱۸ رشته جدید در هنرستان های کشور در سال جهش تولید برای سال تحصیلی آینده متناسب با نیازهای بازار کار دایر شده است.
سید مصطفی آذرکیش روز یکشنبه در گفت و گو با ایرنا درکرج با اشاره به اینکه این رشته ها در راستای اجرای سند تحول بنیادین آموزش و پرورش و برنامه درسی ملی و به روزآوری رشتههای کاردانش آماده پذیرش ازعلاقه مندان شده است، افزود:آینده بازارکار متعلق به هنرستانها است.
وی عنوان این رشته ها ی جدید را شامل تعمیر دستگاه های اداری، بسته بندی و فروش گیاهان دارویی، بیابان زدایی و احیای مراتع، تولید بذر گیاهان باغی و زراعی، تولید محصولات ارگانیک زراعی و باغی، کشت بدون خاک ، محصولات کشاورزی، طراحی واجرای تراریوم، خدمات گلخانهای، فرآوری گیاهان دارویی، کشت بافت گیاهان باغی و زراعی، پرورش پرندگان زینتی، تکثیر و پرورش ماهیان خاویاری، تولید و محتوای آموزشی الکترونیکی، حسابداری مالی، دستیار فنی تعمیر و نگهداری هواپیما، مهمانداری هواپیما، نان، شیرینی و شکلات و دستیار طراح تمرین فوتبال ذکردکرد.
وی بیان داشت: برای تحقق این هدف باید ازانواع مشوقهای کارآفرینی، اعتباری، بیمهای و استخدامی استفاده کنیم.
وی مشارکت بنگاههای اقتصادی و بخش خصوصی درتاسیس و اداره هنرستانها را ضروری دانست وخاطرنشان کرد: معمولا استانداردهای مهارت از سوی دستگاه متولی مهارت، بنگاههای اقتصادی یا بخش خصوصی طراحی و تدوین میشوند.
آذرکیش یادآور شد: این ارتباط و مشارکت بین هنرستان و دستگاه متولی هیچوقت قطع نمیشود اما به علت تغییر و یا نبود مشوقهای لازم، گاه این مشارکت شدت و ضعف پیدا میکند.
وی گفت: برای ایجاد انسجام بین دستگاههای متولی و عرضهکنندگان مهارتها نیازمند تدوین برخی قوانین ومشوق ها در مجلس شورای اسلامی ویا هیات وزیران هستیم.
وی عنوان کرد: مشارکت در آموزشهای مهارتی ارتباطی دوجانبه میان عرضهکنندگان و تقاضا کنندگان مهارتهاست.
آذرکیش ادامه داد: برای ایجاد انسجام و هماهنگی بیشتر بین دستگاههای متولی وعرضه کنندگان مهارتها نیازمند تدوین برخی مقررات و قوانین و مشوق ها درمجلس شورای اسلامی یا هیات وزیران هستیم.
مدیرکل دفتر فنی و حرفهای و کاردانش وزارت آموزش و پرورش افزود: مطمئن باشیم که آینده بازارکار متعلق به هنرستانهاست اما این آینده زمانی تحقق پیدا خواهد کرد که تمهیدات قانونی برای حمایت از بهرهبرداران آموزشهای مهارتی در اولویت قرار گیرد پس باید این قوانین را به سمت حمایت از فارغ التحصیلان هنرستانها سوق دهیم.
وی با بیان اینکه سالانه بیش از۳۰۰ هزار نفرازهنرستان هایکشور فارغ التحصیل میشوند، یادآورشد: اکنون ۹۴۵ هزارهنرجو در ۳ پایه تحصیلی داریم.
آذرکیش تاکید کرد: درسال ۹۹ باید یک میلیون شغل درکشورایجاد شود لذا هرچه هنرستانها را توسعه دهیم، باعث بالارفتن ضریب اشتغال در کشور و درنتیجه بالارفتن ضریب توسعه اقتصادی، اجتماعی و فرهنگی خواهد شد.