
مدرسه جو جستجوی مدارس :مدیرکل دفتر آموزشهای کاردانش وزارت آموزشوپرورش با اعلام اینکه هنرستانیها بیش از۱۴۰۰ ساعت مهارت در طول سه سال میآموزند، گفت: در همایش سراسری پنجههای کارآمد- سربازان ماهر از ۱۰۰ دانشآموز توانمند و برگزیده آموزشوپرورش تقدیر میشود.
به گزارش روابط عمومی و اطلاعرسانی وزارت آموزشوپرورش، سید مصطفی آذرکیش در نشست خبری با اصحاب رسانه مربوط به همایشسراسری پنجههای کارآمد-سربازان ماهر، اظهارکرد: وزارت آموزشوپرورش بهعنوان مهمترین نهاد رسمی تربیت و قوامبخش فرهنگ عمومی با همکاری نهادهای مختلف برای توانمندسازی دانشآموزان اقدام میکند.
وی افزود: یکی از تکالیفی که در قوانین بالادستی برای تعلیم و تربیت عمومی وجود دارد، مشارکت همه دستگاههای اجرایی و دولتی و غیردولتی در اجرای سند تحول بنیادین آموزشوپرورش است.
آذر کیش با اشاره به شعار همایش، تصریح کرد: آنچه برای همایش انتخابشده برگرفته از فرمایش مقام معظم رهبری است که فرمودند ما به علم احتیاج داریم، اما به پنجه کارآمد هم احتیاج داریم.
وی بابیان اینکه گستره عظیم آموزشوپرورش بیش از ۴۰ میلیون مخاطب دارد، گفت: این موضوع اهمیت سازمان را در بسترسازی مهارت نشان میدهد چراکه حدود ۱۴ میلیون دانشآموز به همراه پدر و مادر و بیش از ۹۰۰ هزار فرهنگی جمعیت ۴۰ میلیونی مخاطب آموزشوپرورش است.
مدیرکل دفتر آموزشهای کاردانش به انعقاد تفاهمنامه بین آموزشوپرورش و ستاد کل نیروهای مسلح پرداخت و گفت: فرایند مهارتآموزی در آموزشوپرورش در سه حوزه تعریفشده است، در حوزه تخصصی و نیمه تخصصی که به هنرستانها برمیگردد؛ ۷ هزار و ۱۰۰ هنرستان فنی و حرفهای و کاردانش با ۹۴۵هزار هنرجو در ۲۰۳ رشته مهارتی که زمینههای صنعت، خدمات و کشاورزی را پوشش میدهند ازجمله حوزههای اول مهارتآموزی است؛ ۶۳ درصد از ۹۴۵ هزار نفر پسر هستند و ۱۸۰ هزار نفر از این جمعیت در پایه دوازدهم تحصیل میکنند که یا وارد دانشگاه میشوند یا وارد سربازی.
آذر کیش در ادامه اضافه کرد: این افراد بیش از۱۴۰۰ ساعت مهارت را در طول سه سال آموختهاند و زمانی که بهطور مستقیم و یا غیرمستقیم وارد سربازی شوند سه سال آموزش مهارتآموزی خود را کسب کردهاند.
وی بابیان اینکه مهمترین واصلیترین اولویت وزارت آموزشوپرورش، مهارتآموزی دانشآموزان در تمام دورههای تحصیلی است، گفت: آموزشوپرورش همکاری و همراهی خوبی در برنامهریزی با ستاد کل در اجرای این سیاست ملی دارد و در کنار آموزشهای هنرستانی، درس کار و فناوری و درس فرهنگ و هنر را از دوره ابتدایی وارد مجموعه دروس اصلی دانشآموزان کرده است.
آذرکیش خاطرنشان کرد:بیش از۳۰ پودمان درپایههای ششم، هفتم، هشتم و نهم دراین راستا آموزش میبینند؛ همچنین درس کارآفرینی در دوره دوم متوسطه نیز تدریس میشود که نشان از توسعه آموزشهای مهارتی دارد و بیش از ۳ میلیون دانشآموز درس کارآفرینی و فرهنگ و هنر را آموزش میبینند.
مدیرکل دفترآموزشهای کاردانش با اشاره به پروژههای تکمیل مهارتی، اظهارکرد: تعمیق یادگیری در مهارتهای مختلف ازجمله دیگر برنامههای آموزشوپرورش است که ایران مهارت ازجمله آنها است؛ برای دانشآموزان متوسطه اول که حدود ۲۱ درصد دانشآموزان را با ۴۴۰هزار نفر تشکیل میدهند در قالب ۲۳۷ پودمان آموزش مهارتی تعیین و اجرا میشود؛ همچنین طرح خوداتکایی در شبانهروزیها با هدف غنیسازی اوقات فراغت و مهارتآموزی دانشآموزان در حال انجام است.
آذرکیش به برگزاری جشنوارههای مختلف و مسابقات علمی و مهارتی اشاره کرد و گفت: تعداد ۱۰۰ نفر از دانشآموزانی که از برترینهای مسابقات هستند در همایش سراسری پنجههای کارآمد – سربازان ماهر تقدیر میشوند. این افراد برگزیدگان المپیاد شایستگی محور، جشنواره مهارتهای هنری، جشنواره فرهنگی-هنری، مسابقات علمی و عملی و علمی کاربردی هستند که در مرحله کشوری حائز رتبه شدهاند.
وی در پایان گفت: بر اساس برنامه ششم توسعه تعداد دانشآموزان محصل در هنرستانها باید ۵۰ درصد کل دانشآموزان دوره متوسطه باشد که هماکنون این تعداد ۳۵ درصد است. در سالهای گذشته ۶۰۰ هزار دانشآموز در هنرستان بودند و هماکنون ۹۴۵ هزار نفر در هنرستانها مشغول به تحصیل و هنرآموزی هستند.