
مدرسه جو -جستجوی مدارس مشهد
رییس مرکز ملی پرورش استعدادهای درخشان و دانشپژوهان جوان در استودیو الفبا با اشاره به اینکه دانش آموزان باید باور کنند که در آینده دارای جایگاه و شغل خواهند بود و سهمی در ساختن کشور دارند، اظهار کرد: برای اولین بار دانشآموزان ایرانی در المپیاد جهانی نجوم و اخترفیزیک رتبه اول جهان را کسب کردند.
به گزارش مرکز اطلاعرسانی و روابط عمومی وزارت آموزشوپرورش، در ادامه سلسله نشستهای پاسخگویی استودیو الفبا، فاطمه مهاجرانی با اشاره به افتخارآفرینی دانش آموزان ایرانی و کسب مقام اول جهان در دوازدهمین المپیاد نجوم و اخترفیزیک اظهار کرد: در دوازدهمین المپیاد جهانی نجوم و اخترفیزیک که در کشور چین برگزار شد، تیم دانش آموزان ایرانی با ۹دانشپژوه در قالب دو تیم در این مسابقات شرکت کرده بود که تیم اول ایران با کسب ۵مدال طلا، مقام اول مسابقات را کسب کرد و تیم دوم ایران نیز که از ۴دانشپژوه تشکیلشده بود موفق به کسب یک مدال طلا و ۳نقره شد.
وی افزود: ضمن تبریک به جامعه آموزشوپرورش کشور و خانوادههای این دانش آموزان، این نتیجه را یکی از بهترین نتایج باشگاه دانشپژوهان جوان در سالهای گذشته است. در این دوره از مسابقات پس از افتخارآفرینی دانش آموزان ایرانی کشورهای روسیه و چین مقام دوم و سوم را کسب کردند.
رییس مرکز ملی پرورش استعدادهای درخشان و دانشپژوهان جوان خاطرنشان کرد: المپیاد نجوم و اخترفیزیک زاییده شده از المپیاد فیزیک است که به پیشنهاد ایران المپیاد نجوم جداشده است و در سال ۱۳۸۹ ایران میزبان این مسابقات بود که در آن دوره رتبه سوم جهان را کسب کردیم.
مهاجرانی بابیان اینکه هدی غلامی زاده یک از اعضای اعزامی به المپیاد نجوم و اخترفیزیک، کاپ بهترین رصد را به دست آورده است، گفت: این دانشآموز در دوازدهمین دوره المپیاد نجوم و اخترفیزیک عنوان سومین نفر در المپیاد را کسب کرده است.
وی با اشاره به اینکه علم نجوم به علت ارتباطی که با آسمان دارد دارای نگاه معرفتی خاصی است، اظهار کرد : دوره آمادگی برای شرکت در المپیاد، مسیر طولانی است که معمولاً١٨ماه طول میکشد و دانشآموزانی که سال گذشته در مسابقات کشوری شرکت کردند و دورهها را گذراندهاند و به دوران طلا رسیدهاند در این دوران، رصد کردن رادارند و موفقیت امسال به دلیل رصدهای بالای دانش آموزان بوده است که با هماهنگی که انجام شد از امکانات دانشگاه امیرکبیر استفاده شد و البته در این مسیر دانش آموزان اساتید خیلی خوبی داشتند که برخی از آنان از مدالآوران سالهای گذشته بودند.
رییس مرکز ملی پرورشاستعدادهای درخشان و دانشپژوهان جوان با اشاره به گسترش برنامههای نجوم غیرحرفهایای، اضافه کرد: تفاهمنامهای با سازمان فضایی منعقدشده است که چون سازمان دارای ۵۰ رصدخانه است میتواند در این مسیر بسیار کمک میکند و پیشبینی میکنیم که با این تفاهمنامه، تجربه موفقیتهای دانش آموزان ایرانی تکرار شود چراکه ترکیب سختافزار و نرمافزار در آمادگی المپیادها لازم است و به داشتن اعتمادبهنفس در دانش آموزان کمک میکند و در ادامه این موفقیتها، بهکل دانش آموزان ایران برای داشتن برنامههای همچون نجوم غیرحرفهای کمک میکند.
مهاجرانی بابیان اینکه اولین بار است که در المپیاد جهانی نجوم و اخترفیزیک رتبه اول جهان را کسب کردهایم، تأکید کرد: تاکنون ایران بالای هفتصد مدال در کل المپیادهای ششگانه اعزامی کسب کرده است که از این تعداد المپیاد نجوم تقریباً دارای نود مدال است و این المپیاد برای دانش آموزان متوسطه دوره دوم بود که از استانهای یزد و تهران بودند و چون کشورهای دیگر پرشتاب در این حوزه کار میکنند، باید با برنامهریزیهای مطلوب و خوب، این رتبه را نگهداریم.
وی افزود: هرچند که اکثر مدالآوران از دانش آموزان استعدادهای درخشان هستند اما لزوماً داشتن رصدخانه مهم نیست، بلکه برنامهریزی مدیر مدرسه بسیار مهم است که بتواند با دغدغه داشتن این مسیر را برای دانش آموزان میسر کند.
مهاجرانی در پاسخ به این سؤال که بسیاری از دانش آموزان دارنده مدال در سالهای بعد از کشور خارج میشوند و آموزشوپرورش برای نگهداشت این سرمایه چه برنامهای دارد، گفت: مهاجرت یک موضوع چندعاملی است و هرچقدر به دانش آموزان بیشتر حس وطندوستی بدهیم و بر روی هویت ملی آنان کارکنیم تا ارزشهای اصیل منتقل شود، میتوانیم انتظار ماندن مدالآوران در کشور را داشته باشیم. دانش آموزان باید باور کنند که در آینده دارای جایگاه و شغل هستند و سهمی در ساختن کشور دارند.
رییس مرکز ملی پرورش استعدادهای درخشان و دانشپژوهان جوان در پایان بابیان اینکه برای دارندگان مدال طلا کشوری، معافیت از کنکور؛ معافیت از خدمت سربازی و برخی موضوعات شغلی را بهعنوان تمهیدات و امتیازات داریم، اضافه کرد: مجموعه اندیشکده دانشپژوهان جوان بهمنظور نگهداشت دانش آموزان مدالآور است و در مرکز ملی پرورش استعدادهای درخشان پروژه ” من و آینده ” را در دست اجرا داریم که در آن به دانش آموزان آموزش داده میشود که علاوه بر هویت ملی داشتن، چه نقشی برای خود در آینده کشور متصور هستند تا از خروج دانش آموزان از کشور کاسته شود.